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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
02/12/2019 |
Data da última atualização: |
06/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ROZANE, D. E.; PAULA, B. V. de; MELO, G. W. B. de; KRUG, A. V.; ARRUDA, W. S. de. |
Afiliação: |
Danilo Eduardo Rozane, Eng. Agr., Dr., Professor Associado na Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho” - Unesp, Bolsista PQ-CNPq, Registro - SP, e-mail: danilo.rozane@unesp.br; Betania Vahl De Paula, Bióloga, Dra., Pós-Doutoranda no PPGCS da UFSM, Santa Maria - RS, e-mail: behdepaula@hotmail.com; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; Amanda Veridiana Krug, Estudante do Curso de Agronomia na UFSM, Bolsista de Iniciação Científica do CNPq, Santa Maria –RS, e-mail: krug.amanda@hotmail.com; Wagner Squizani De Arruda, Estudante do Curso de Engenharia Florestal na UFSM, Bolsista de Iniciação Científica do CNPq, Santa Maria –RS,email: wagnersquizani@hotmail.com. |
Título: |
Avaliação nutricional de pessegueiro pelo método DRIS. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUICULTURA, 28., 2019, Petrolina, PE. Anais...Fruticultura de Precisão: desafios e oportunidades. Petrolina: EMBRAPA: UFVSF, 26 a 30 set. 2019. p. 2179-2182. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O pessegueiro [Prunus persica (L.) Batsch] é uma frutífera que pertence à família Rosaceae que em termos de produção mundial, o Brasil é o decimo terceiro maior produtor com 192 mil toneladas por ano em área de 17,3 mil hectares, ou seja, cerca de 11,1 t ha-1. No entanto, essa produtividade é menor que aquelas observadas em tradicionais países produtores da fruta como China, Espanha e Itália, onde normalmente se observa produtividades de 17,3 a 20,7 t ha-1 (FAO, 2018). |
Palavras-Chave: |
Avaliação nutricional; Método DRIS; Pessegueiro. |
Thesagro: |
Pêssego. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205929/1/Anais-CBF-2019-2179-2182.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
11/08/2011 |
Data da última atualização: |
23/02/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MARTINS, A. P. L.; REISSMANN, C. B.; BOEGER, M. R. T.; OLIVEIRA, E. B. de; FAVARETTO, N. |
Afiliação: |
ANA PAULA LANG MARTINS, UFPR; CARLOS BRUNO REISSMANN, UFPR; MARIA REGINA TORRES BOEGER, UFPR; EDILSON BATISTA DE OLIVEIRA, CNPF; NICOLE FAVARETTO, UFPR. |
Título: |
Efficiency of Polygonum hydropiperoides for phytoremediation of fish pond effluents enriched with N and P. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Aquatic Plant Management, v. 48, p. 116-120, 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The present study assessed the nutrient depuration capacity of Polygonum hydropiperoides by cultivating plants hydroponically in water obtained from fish ponds. The experiment simulated varying degrees of nutrient enhancement by using pond water enriched with nitrogen (N) and phosphorus (P) at the following concentrations (in mg L-1): 0-0 (NcPc), controlgroup; 105-15 (N1P1); 155-30 (N2P2); 185-45 (N3P3), and205-60 (N4P4). The sources of N and P were urea and diammonium phosphate, respectively. Experiments were carrie doutusing acompletely randomized design, with six replicates and five levels of added N and P, and lasted for 40 d until plants reached maturity. Plant morphological and chemical variables were recorded, and depuration efficiency was measured based on the total shoot biomass and the nutrient content per treatment. The best performance was observed in the N1P1 treatment, achieving a water depuration rate of 74% for N and 81% for P. These results suggest promise for using emergent plants such as Polygonum grown in hydroponic culture to remove excess nutrients from aquaculture sites. |
Palavras-Chave: |
Polygonum hydropiperoides; Swamp smartweed. |
Thesaurus NAL: |
nitrogen; phosphorus; phytoremediation; water pollution. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01850naa a2200241 a 4500 001 1897820 005 2015-02-23 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMARTINS, A. P. L. 245 $aEfficiency of Polygonum hydropiperoides for phytoremediation of fish pond effluents enriched with N and P.$h[electronic resource] 260 $c2010 520 $aThe present study assessed the nutrient depuration capacity of Polygonum hydropiperoides by cultivating plants hydroponically in water obtained from fish ponds. The experiment simulated varying degrees of nutrient enhancement by using pond water enriched with nitrogen (N) and phosphorus (P) at the following concentrations (in mg L-1): 0-0 (NcPc), controlgroup; 105-15 (N1P1); 155-30 (N2P2); 185-45 (N3P3), and205-60 (N4P4). The sources of N and P were urea and diammonium phosphate, respectively. Experiments were carrie doutusing acompletely randomized design, with six replicates and five levels of added N and P, and lasted for 40 d until plants reached maturity. Plant morphological and chemical variables were recorded, and depuration efficiency was measured based on the total shoot biomass and the nutrient content per treatment. The best performance was observed in the N1P1 treatment, achieving a water depuration rate of 74% for N and 81% for P. These results suggest promise for using emergent plants such as Polygonum grown in hydroponic culture to remove excess nutrients from aquaculture sites. 650 $anitrogen 650 $aphosphorus 650 $aphytoremediation 650 $awater pollution 653 $aPolygonum hydropiperoides 653 $aSwamp smartweed 700 1 $aREISSMANN, C. B. 700 1 $aBOEGER, M. R. T. 700 1 $aOLIVEIRA, E. B. de 700 1 $aFAVARETTO, N. 773 $tJournal of Aquatic Plant Management$gv. 48, p. 116-120, 2010.
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